Трамп: Бацамо бомбе широм Блиског истока, док Остин води рат из болничке собе

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Jan.2024, 19:15

Трамп: Бацамо бомбе широм Блиског истока, док Остин води рат из болничке собе

Кандидат за председничку номинацију Републиканске странке Доналд Трамп изјавио је данас да Сједињене Америчке Државе „бацају бомбе широм Блиског истока“, док министар одбране Лојд Остин „води рат преко свог лаптопа у болничкој соби“. Фото: Танјуг/AP/Mary Altaffer
„Дакле, само >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да разјаснимо. Бацамо бомбе широм Блиског истока, опет, а наш министар одбране, који је нестао на пет дана, води рат са свог лаптопа у болничкој соби“, написао је Трамп на својој друштвеној мрежи TruthSocial.
Он је додао да је реч о „истој банди која се предала у Авганистану за шта нико није одговорио, нити је ико отпуштен“.
„То је био најсрамнији тренутак у историји САД. Сада имамо ратове у Украјини, Израелу и Јемену, али нема ‘рата’ на нашој јужној граници. Ох, то има много смисла. Покварени Џо Бајден је најгори председник у историји САД“, закључио је Трамп.
Потрпарол Пентагона Патрик Рајдер раније данас је рекао да САД не планирају да шаљу додатне снаге у регион након што су америчке и британске војске извеле ударе на јеменске побуњенике Хуте.
Он је навео да је министар одбране САД Лојд Остин, који је 1. јануара хоспитализован због инфекције, „активно ангажован у надгледању и руковођењу овим ударима“.
Јеменска милитантна група Хути саопштила је раније данас да је у америчко-британским нападима на њене положаје убијено пет и рањено шест њихових бораца.

Бајден: САД и Британија извеле нападе на локације у Јемену које користе Хути

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Трамп: Бацамо бомбе широм Блиског истока, док Остин води рат из болничке собе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.