Ројтерс: Италија одбила да учествује у нападима на војне циљеве Хута у Јемену

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Jan.2024, 13:40

Ројтерс: Италија одбила да учествује у нападима на војне циљеве Хута у Јемену

Италија је одбила да учествује у америчким и британским нападима на војне циљеве јеменских побуњеника Хута у Јемену, рекао је данас неименовани извор из италијанске владе за Ројтерс. Фото: Танјуг/Sgt Lee Goddard, UK Ministry of Defence via AP Извор је истакао да Италија више воли да води мировну >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << политику у региону Црвеног мора.
Извор је напоменуо да италијанска влада мора да добије подршку парламента да би војска учествовала у било којој акцији и да је због тога брзо одобрење немогуће.
САД и Велика Британија погодиле су више војних циљева Хута у Јемену из ваздуха и са мора, док су Холандија, Аустралија, Канада и Бахреин обезбедили логистичку и обавештајну подршку, рекли су амерички званичници.
Раније ове седмице да напади Хута морају бити заустављени без изазивања новог рата у региону.
САД и друге земље прошлог месеца су покренуле операцију за заштиту цивилних пловила у Црвеном мору.
Италија је у децембру најавила да ће послати морнарички брод у Црвено море након захтева за заштиту који су упутили власници бродова, али није се пријавила за мисију коју предводе САД, а изгледа да се и друге чланице ЕУ такође дистанцирају од те иницијативе, пренела је британска агенција.
Zvaničnik Huta: SAD i Velika Britanija će platiti visoku cenu za napade

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ројтерс: Италија одбила да учествује у нападима на војне циљеве Хута у Јемену се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.