Милатовић са Пичом: Стабилан Западни Балкан заједнички интерес

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jan.2024, 20:31

Милатовић са Пичом: Стабилан Западни Балкан заједнички интерес

Председник Црне Горе Јаков Милатовић поручио је данас у резговору са специјалним изаслаником британског премијера за Западни Балкан Стјуартом Пичом у Подгорици да је стабилан Западни Балкан заједнички интерес и да Црна Гора цени улогу Велике Британије на том пољу. Фото: Танјуг/Зоран >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Жестић Милатовић је рекао да Црна Гора сматра Уједињено Краљевство једним од најблискијих партнера, са којим „жели додатно да продубљује међудржавне односе“, преносе подгоричке Вјести.
Он је указао на снажно савезништво две државе у оквиру НАТО и веома стабилну билатералну сарадњу и истакао да Црна Гора посебно цени допринос британских партнера у имплементацији демократских и структурних реформи.
Према речима црногорског председника, евроатлантско савезништво представља кључну димензију за развој сарадње на свим нивоима.
Он је истакао важност подршке званичног Лондона европском путу Црне Горе независно од изласка Велике Британије из Европске уније.
„Уједињено Краљевство има изузетно значајну улогу када је у питању Западни Балкан. Стабилан Западни Балкан је заједнички интерес, а Црна Гора високо поштује искрену помоћ Лондона на стварању сигурног и безбедног региона на основама снажне демократије, владавине права и регионалне сарадње“, рекао је Милатовић.
Он је подсетио да је добросуседска политика један од три стуба црногорске спољне политике и нагласио да ће Велика Британија у Црној Гори увек имати партнера заинтересованог за јачање стабилности и просперитета региона.
Šolc oštro osudio navodne planove za deportaciju miliona imigranata

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Милатовић са Пичом: Стабилан Западни Балкан заједнички интерес се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.