Путин: Русија показала да може да задовољи све своје потребе

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Jan.2024, 20:04

Путин: Русија показала да може да задовољи све своје потребе

Русија је показала целом свету да је самодовољна у сваком погледу, изјавио је данас руски председник Владимир Путин. Фото: Танјуг/AP/Mikhail Klimentyev „Главна ствар коју смо доказали себи и целом свету је да је Русија самодовољна земља у сваком погледу. Она је јака, иде напред и са поверењем >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << гледа у будућност. Ово је несумњиво најважнији резултат прошле године“, истакао је председник на састанку са локалним становништвом у најисточнијем руском граду Анадиру.
Чак и водеће европске економије пролазе кроз тешка времена, навео је руски лидер.
„Ми смо у успону, а они у паду. Ово нас не радује, али остаје чињеница да они више зависе од нас него што смо ми од њих“, приметио је Путин, преноси ТАСС.
Путин је данас допутовао у главни град Чукотског аутономног округа – Анадир, што је прво путовање руског председника у 2024. години.
Прва тачка на програму била је посета вишеспратном комплексу стакленика породице Макатров, где се поврће гаји током целе године у условима пермафроста.
Како је саопштила прес служба Кремља, Путин ће на Чукотки такође разговарати са становницима и одржати састанак са гувернером региона Владиславом Кузњецовим.
Регион Чукотке, који се у потпуности налази у арктичкој зони, има проблема са транспортном доступношћу. Због оштре климе, асфалтирани путеви су доступни само у градовима и околним селима.
Остатак територије користи зимске путеве – неасфалтиране путеве по којима је кретање могуће само зими по набијеном снегу.
Путин је раније више пута рекао да није био на Чукотки и да жели да је посети.
У септембру, на састанку о друштвено-економском развоју региона, он је указао на потребу да се унапреди угоститељство – локална природа привлачи туристе, упркос оштрој клими.
Године 2008, Дмитриј Медведев, који је тада био председник, посетио је Чукотку.
Blinken: Iranu stavljeno do znanja da podrška Hutima mora da prestane

 
Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Путин: Русија показала да може да задовољи све своје потребе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.