Вучић у књизи утисака: Србија и Русија ће градити још боље односе

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Jan.2024, 15:01

Вучић у књизи утисака: Србија и Русија ће градити још боље односе

Председник Србије Александар Вучић уписао се данас у књигу утисака у Руском дому и у поруци изразио уверење да ће Србија и Русија имати снаге да у будућности граде још боље односе. Фото: Танјуг/Владимир Спорчић „Срећан сам што сам имао прилику да посетим Руски дом и сазнам много >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << о култури наших руских пријатеља и потврдим традиционално и чврсто пријатељство између српског и руског народа. Уверен сам да ћемо у будућности имати снаге да градимо још боље односе. Желим вам успех у раду“, написао је председник Србије.
Вучић је током посете посебно истакао сарадњу две земље у области културе и нагласио да има и лични однос према Руском дому, јер је, како је рекао ту долазио као дечак.
„Када сам имао пет-шест година, мој отац иначе, искрени велики русофил ме доводио. Цртани филмови које су Руси правили су били стварно најквалитетнији и најбољи“, рекао је он.
Нагласио је да је гледао и друге филмове и да прати и руске медије и руске телевизије, јер код нас, како је рекао, може све да се гледа.
„Овде код нас могу да се гледају и руски и белоруски и канали са Запада и заиста може све да се гледа“, нагласио је он.
Вучић рекао да се пријатељство између Србије и Русије не може стављати по страни чак ни у тешким временим, као и да изузетно цени руску културу, истучићи дивљење према лику и делу Фјодора Достојевског. „Изузетно ценим руску културу. Кад кажем култура, мислим и на књижевност, сликарство, вајарство. Не спадам у оне који ће рећи да Достојевског воле највише, а Достојевског ценим највише од свих светских писаца, на њему сам васпитаван“, рекао је Вучић и додао да су Браћа Карамазови посебни записи.
Како је навео, он није један од оних који ће се дивити руској култури, а презирати руску политику.
„Наше је да поштујемо наше пријатеље“, рекао је Вучић. На питање шта мисли како ће се тумачити његова посета Руском дому, председник је рекао да се право пријатељство познаје у тешким временима.
„Пријатељство два народа не можете стављати по страни у тешким временима. Ако то урадите, онда то није пријатељство“, рекао је Вучић. Председник је током посете добио слику Руског дома на поклон, а уучени су му књига и чланска карта библиотеке.
Вучића су у Руском дому дочекали директор Јевгениј Баранов и амбасадор Русије Александар Боцан Харченко са којима је одгледао и историјски филм о Русији и Србији.
Nova prevara tajkunske N1! Sagovornicu predstavili kao ekonomskog eksperta, a ona na Đilasovoj listi!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић у књизи утисака: Србија и Русија ће градити још боље односе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.