Трамп потврдио своје присуство на судској расправи о председничком имунитету

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jan.2024, 10:21

Трамп потврдио своје присуство на судској расправи о председничком имунитету

Бивши председник САД Доналд Трамп потврдио је данас да ће присуствовати судској расправи у жалбеном поступку о председничком имунитету, која је заказана за уторак у Вашингтону. Фото: Танјуг/АP Photo/Alex Brandon, File „Наравно да као председник Сједињених Држава и врховни командант имам >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << право на имунитет“, објавио је Трамп на платформи Трутх Социал у власништву његове компаније Трамп Медија и текнолоџи груп.
Тужилаштво је оптужило Трампа, фаворита за републиканску председничку номинацију на изборима 2024. године, да је 2020. године покушао да изврши опструкцију у Конгресу и превари америчку владу кроз махинације усмерене на поништавање изборне победе демократског кандидата, данас председника САД Џозефа Бајдена, наводи Ројтерс.
Трамп је тврдио да би случај требало да буде одбачен јер се бивши председници не могу суочити са кривичним пријавама у вези са својим службеним обавезама.
Окружни судија Тања Чуткан одбацила је 1. децембра ту Трампову тврдњу, због чега се бивши амерички председник жалио Апелационом суду САД за округ Дистрикт Колумбија.
Трампова жалба суспендовала је суђење, које је заказано за март, а прошлог месеца Врховни суд САД је одбио да одмах одлучује о захтеву Трампа да не може бити гоњен због покушаја да поништи свој изборни пораз 2020. године, дозвољавајући нижој судској инстанци да настави са разматрањем овог случаја.
 
Španski MSP potvrdio da Španija prihvata pasoše tzv. Kosova, ali ne i nezavisnost

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Трамп потврдио своје присуство на судској расправи о председничком имунитету се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.