Кијев гађао Доњецк у божићној ноћи – погођена болница, рањено троје

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Jan.2024, 16:29

Кијев гађао Доњецк у божићној ноћи – погођена болница, рањено троје

Украјинске трупе су и синоћ гранатирале Доњецк услед чега су повређена три пацијента у болници у Лењинском округу града, јавља градоначелник Алексеј Кулемзин на Телеграму. Фото: Unsplash/austriannationallibrary Погођена је болница број шест у Клиническој улици, а стање троје повређених пацијената >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се прати, пише Кулемзин.
Од синоћ у 21 час до јутрос у девет часова, украјинска војска је, како наводи, гађала Доњецк три пута.
Поред Лењинског округа, где је на истој болници оштећен и кров и прозори, гасовод, оближња трафостаница и неколико аутобмобила, као и неколико стамбених зграда – погођени су и Будјоновски, Кубишевски и Петровски округ Доњецка.
У Кубишевском округу је рањена жена 1957. године рођења, оштећена је фасада и прозори на зградама и гасна цев. У Будјоновском округу је у улици Светли пут оштећен трактор, камион и једна зграда. Украјинска војска и током зимских празника свакодневно удара на Доњецк. Само током гранатирања у новогодишњој ноћи у центру града су погинуле четири особе, а 13 је повређено.
Како је нагласио лидер ДНР Денис Пушилин, кијевски режим је прешао границу ударима на обичне цивиле у Доњецку и Белгороду. Како наводи,  Русија на такве непријатељске акције одговара веома оштро, али да гађа искључиво војне циљеве, преноси РТ Балкан.
Bajden će 7. marta održati govor o stanju nacije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кијев гађао Доњецк у божићној ноћи – погођена болница, рањено троје се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.