Селаковић уручио пакетиће деци у Материнском дому

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Jan.2024, 21:33

Селаковић уручио пакетиће деци у Материнском дому

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић посетио је Матерински дом, радну јединицу у оквиру „Центра за заштиту одојчади, деце и омладине Звечанска“, где је уручио божићне пакетиће деци која су збринута у тој установи, сапштено је данас из Министарства. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/Милош Миливојевић Селаковић је истакао да, у оквиру Материнског дома, жене имају неопходну подршку за себе и своје дете.
Додао је да је, током посете овој установи, било речи о додатним мерама превенције које треба побољшати, али и о мерама унапређења стандарда боравка и даљег оснаживања жена и мајки које из овог дома треба да изађу.
„Ми смо овде данас упознали осам мајки и деветоро деце, уручили им пакетиће, разговарали са њима“, рекао је Селаковић.
Навео је да је уверен да ће се у наредном периоду радити на стандардизацији ове врсте услуга, а затим и на упознавању читавог друштва са тиме шта су матерински домови, да они младим женама које остану у другом стању, а премишљају се да ли да одрже своју трудноћу или не, указују да постоји подршка и помоћ државе и нека врста перспективе.
Матерински дом је место које пружа подршку углавном малолетницама, али и пунолетним женама које су у другом стању и желе да роде дете, али за то немају подршку своје примарне породице, нити свог партнера.
Petković: Kurtijeva ideologija zla mora da prestane,da bi region imao šansu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Селаковић уручио пакетиће деци у Материнском дому се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.