У току основна обука војника на служењу војног рока

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Jan.2024, 19:46

У току основна обука војника на служењу војног рока

У центрима за обуку Војске Србије у Сомбору, Ваљеву и Лесковцу у току је реализација основне обуке војника који су служење војног рока започели почетком децембра прошле године. Фото: Танјуг/Министарство одбране и Војска Србије Војници се налазе у првој фази оспособљавања, у >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << трајању од месец и по дана, које је идентично за војнике свих специјалности. За то време војници се оспособљавају за употребу личног наоружања, правилно извођење тактичких радњи у нападу и одбрани и обављање дужности органа унутрашње службе.
Они у овој фази пролазе садржаје из тактичке и стројеве обуке, наоружања са наставом гађања, Правила службе Војске Србије и физичке обуке, а тежиште је на практичном увежбавању индивидуалних тактичких радњи и поступака на бојишту и реализацији програмских гађања из пешадијског наоружања.
У наставку служења војног рока војнике очекује провера обучености за извршавање индивидуалних задатака, а затим и премештај у центре за специјалистичку обуку, где ће се обучавати за своје војноевиденционе специјалности.
Залагање и постигнути резултати током обуке сведоче о изузетној мотивисаности војника да савладају све садржаје обучавања, а код многих од њих, и о жељи да по завршетку војног рока наставе да служе својој земљи као професионални припадници Војске Србије.
Petković: Kurtijeva ideologija zla mora da prestane,da bi region imao šansu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак У току основна обука војника на служењу војног рока се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.