Кратка шетња после оброка може да учини чуда за ваш организам!

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Jan.2024, 16:00

Кратка шетња после оброка може да учини чуда за ваш организам!

Проблеми са варењем могу изазвати озбиљне болове, а било да имате хроничне гасове и надимање или само желите да пронађете начин да се осећате боље након оброка, постоји неколико ствари које можете да урадите, од којих је једна ходање. Фото: Pixabay/kaboompics Иако су многе ствари које >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << изазивају бол и нелагодност повезане са самом исхраном, постоји једна активност коју можете да урадите након јела како бисте помогли процесу варења.
То је једноставна шетња или кратка шетња.
Здравствени стручњаци кажу да је ходање једна испробана и истинита метода коју не бисте требали занемарити ако покушавате да очувате свој пробавни систем здравим.
Шетња убрзо после сваког оброка једна је од најбољих ствари које можете да урадите да унапредите здраво варење из неколико разлога. За почетак, сам чин померања тела помаже у стимулисању процеса варења у нашим желуцима и цревима.
Ово може помоћи да се храна ефикасније креће кроз дигестивни тракт, смањујући ризик од затвора или осећаја презасићености након оброка.
Поред тога, стајање и ходање помажу у циркулацији крви и лимфне течности кроз наше тело, а заузврат нам омогућавају да боље апсорбујемо све хранљиве материје из наше хране – па чак и детоксикацију.
Још једна велика предност ходања за варење је чињеница да може помоћи у ослобађању од стреса. Како се испоставило, стрес и други ментални и емоционални фактори су уско повезани са нашим цревима, што значи да смањење стреса заправо може помоћи у ублажавању проблема са варењем код неких људи.
Ако планирате да обавите неку енергичну активност након јела, стручњаци препоручују да сачекате најмање 30 минута након што завршите са јелом.
Такође, уопште не морате да трошите много времена да бисте искористили предности кретања, довољно је само 10-15 минута хода.
Evo zašto nije dobro da pijete kafu kada ste mamurni!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кратка шетња после оброка може да учини чуда за ваш организам! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.