Поплаве: Удружење градоначелника Француске позива на мобилизацију на највишем нивоу

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Jan.2024, 14:10

Поплаве: Удружење градоначелника Француске позива на мобилизацију на највишем нивоу

Други талас поплава у два месеца која погађа Па-д-Кале мора да доведе до „мобилизације на највишем нивоу“, упозорио је председник Удружења градоначелника Француске (АМФ) Давид Лиснар. Фото: Танјуг/AP Photo/Matthieu Mirville „Ова друга катастрофа мора да нас наведе да покренемо мобилизацију >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на највишем нивоу између градоначелника, председника међуопштинских и извршне власти“, истакао је Лиснар, градоначелник Кана, који је подсетио да се ова катастрофа догађа у тренутку „док штета причињена у новембру још није у потпуности процењена“, пренео је француски „Фигаро“.
С обзиром да је сваки четврти Француз и свака трећа компанија погођена ризиком од изливања река, „постоји хитна потреба да се избегну последице“, упозорава удружење, које окупља скоро све општине. АМФ посебно позива на побољшање система заштите „у одређеним секторима који више не омогућавају ефикасно суочавање са тренутним временским приликама“.
Удружење позива и на успостављање „сталног система консултација“ са свим заинтересованим странама.
Те консултације треба да резултирају акцијама о управљању феноменом поплава, јачању система заштите, планирањем коришћења земљишта, стамбеној политици, буџетској подршци извршној власти у оквиру националне солидарности и подршци у људству и техничкој подршци за градоначелнике.
Oskar Pistorijus pušten na slobodu posle skoro 11 godina od ubistva devojke

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Поплаве: Удружење градоначелника Француске позива на мобилизацију на највишем нивоу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.