Врховни командант Иранске гарде: Жртве напада у Керману биће освећене

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Jan.2024, 13:31

Врховни командант Иранске гарде: Жртве напада у Керману биће освећене

Врховни командант Иранске револуционарне гарде (ИРГЦ) Хосеин Салами изјавио је данас на сахрани жртава двоструког бомбашкогх напада Исламске државе (ИД) у Керману да ће њихова смрт бити освећена. Фото: Танјуг/AP Photo/Vahid Salemi Салами је напад од среде, за који је одговорност преузела >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ИД, повезао са САД.
Окупљени на сахрани су узвикивали: „Смрт Америци!“ и „Смрт Израелу!“, пренео је АП.
Готово 100 људи убијено је у среду у бомбашким нападима у граду Керману, испред спомен обележја бившем врховном команданту елитних иранских јединица Кудс Касему Сулејманију, убијеном у Ираку 2020. године у нападу америчког дрона. Исламска држава саопштила је у четвртак да су два њена члана детонирали појасеве са експлозивом у гомили људи која се окупила на гробљу у Керману.
У два напада погинуло је најмање 89, а рањено око 280 људи, саопштиле су данас власти.
Nezadovoljni nemački poljoprivrednici sprečili iskrcavanje vicekancelara Habeka

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Врховни командант Иранске гарде: Жртве напада у Керману биће освећене се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.