Незадовољни немачки пољопривредници спречили искрцавање вицеканцелара Хабека

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Jan.2024, 12:21

Незадовољни немачки пољопривредници спречили искрцавање вицеканцелара Хабека

Група незадовољних немачких пољопривредника блокирала је пристаниште у Шлитзилу на обали Северног мора и спречила немачког вицеканцелара Роберта Хабека да се искрца са трајекта, протестујући против смањења државних субвенција за њихов сектор. Фото: Танјуг/AP Photo/Markus Schreiber У >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << блокади пристаништа је учествовало више од 100 људи, а око 30 полицајаца је било присиљено да употреби бибер спреј против демонстраната, преноси АП.
Хабек се ноћас другим трајектом искрцао на копно, а блокаду су осудили како владини, тако и опозициони политичари.
Непопуларна влада канцелара Олафа Шолца изазвала је љутњу пољопривредника прошлог месеца, када је најавила планове за смањење пољопривредних субвенција у оквиру напора да надокнади минус од 17 милијарди евра у буџету за 2024. годину, Пољопривредници су реаговали протестом у Берлину и позвали на нове демонстрације следеће недеље.
Влада Немачке је јуче најавила делимични заокрет, рекавши да ће задржати изузеће од пореза на аутомобиле за пољопривредна возила и да ће убрзати планирана смањења пореских олакшица за дизел који се користи у пољопривреди.
Удружење немачких пољопривредника је саопштило да ово попуштање није довољно и да фармери и даље захтевају поништавање свих планова за смањење субвенција.
Пољопривредници су саопштили да остају при првобитном плану и да ће протестовати на улицама следеће недеље.
Oskar Pistorijus pušten na slobodu posle skoro 11 godina od ubistva devojke

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Незадовољни немачки пољопривредници спречили искрцавање вицеканцелара Хабека се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.