Ватерполисти Србије сутра стартују на ЕП у Загребу против Израела

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Jan.2024, 18:33

Ватерполисти Србије сутра стартују на ЕП у Загребу против Израела

Мушка ватерполо репрезентација Србије сутра игра први меч на Европском првенству у Загребу против селекције Израела. Фото: Танјуг/Владимир Спорчић Континентални шампионат у Хрватској стартује вечерас утакмицама првог кола у групама А и Б. Европско првенство требало је да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << буде одиграно у Израелу. Међутим, због рата у Израелу, Европска пливачка и ватерполо федерација (ЛЕН) је одлучила да ЕП буде одиграно у Загребу и Дубровнику.
У групи А Прве дивизије налазе се Црна Гора, Шпанија, Француска и Хрватска. Мечеви ове групе биће одиграни у Дубровнику. Утакмице групе Б Прве дивизије биће одигране у Загребу, а у овој групи су Грузија, Италија, Мађарска и Грчка.
Србија се налази у групи Ц Друге дивизије са селекцијама Израела, Немачке и Малте. Србија ће први меч одиграти сутра од 17 сати у Загребу против Израела. „Делфини“ ће у другом колу, седмог јануара играти са Немачком од 19 часова, а Србија ће се у последњем колу, деветог јануара, од 19 сати састати са Малтом.
У групи Д Друге дивизије налазе се Словачка, Холандија, Словенија и Румунија, а сви мечеви ове групе биће одиграни у Дубровнику.
Директан пласман у четвртфинале ЕП избориће по две најбоље пласиране репрезентације из група А и Б. Трећепласиране и четвртопласиране селекције из група А и Б играће у осмини финала са две првопласиране репрезентације из група Ц и Д. Ватерполисти Србије ће, ако освоје прво место у групи, у осмини финала ЕП играти са последњепласираном екипом из групе у којој се налазе Хрватска, Шпанија, Црна Гора и Француска.
Србију ће на ЕП представљати: Бранислав Митровић (Туркван), Радослав Филиповић (Орадеа), Душан Мандић (Ференцварош), Виктор Рашовић (Нојзи ла Сек), Никола Јакшић (Нови Београд), Сава Ранђеловић (Вашаш), Радомир Драшовић (Нови Београд), Петар Јакшић (Партизан), Страхиња Рашовић (Вашаш), Марко Радуловић (Нови Београд), Никола Лукић (Нови Београд), Вук Милојевић (Црвена звезда), Немања Убовић (Вуљагмени), Немања Вицо (Приморац) и Ђорђе Лазић (Бреша).
Србија је на претходном ЕП, које је одржано 2022. године у Сплиту, освојила девето место. Титулу брани селекција Хрватске, која је 2022. у финалу ЕП савладала Мађарску резултатом 10:9.
Večiti derbi u Evroligi: Košarkaši Zvezde večeras dočekuju Partizan

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ватерполисти Србије сутра стартују на ЕП у Загребу против Израела се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.