Истраживање показало: Људи који стално фотографишу храну склонији су гојењу

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Jan.2024, 17:01

Истраживање показало: Људи који стално фотографишу храну склонији су гојењу

Резултати истраживања показали су и да ову навику има чак 70 одсто миленијалаца.
Сви у друштву имамо барем једну особу која увек, где год били, фотографише храну, а онда настале фотографије објављује на друштвеним мрежама.
Управо такви људи, показује истраживање америчког >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Универзитета Џорџија Саутерн, склонији су гомилању килограма.
Како преноси „Times of India“, стручњаци су открили да фотографисање хране пре јела повећава вероватноћу да ћемо хтети још једну порцију и да људима који то раде треба више времена да осете ситост. Учествовало је 145 студената који су подељени у две групе – једна је добила тањир са шест крекера од сира, друга с дванаест.
Првој групи, са шест крекера, речено је да фотографишу храну пре јела, а затим да оцене колико им се свидело и желе ли још једну порцију.
Резултати су показали да је група која је фотографисала храну дала више оцене и да су хтели још јер је фотографисање променио начин на који мозак доживљава храну – укус и мирис су израженији јер се мозак фокусирао јаче на њих.
Као закључак, резултати истраживања могли би бити од посебног значаја за све оне који желе смршати.
Naučnici su otkrili koje osobine ličnosti utiču na gojaznost i gubitak težine

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Истраживање показало: Људи који стално фотографишу храну склонији су гојењу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.