Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Jan.2024, 14:59

Паклени план: Британски министар Камерон – „Помоћи ћемо Косову да га признају сви који то досад нису учинили“

Камерон је синоћ у Приштини разговарао са Аљбином Куртијем. Фото: Танјуг/AP Photo/Alberto Pezzali Британски министар спољних послова Дејвид Камерон изјавио је данас да ће Велика Британија помоћи тзв. Косову да га признају земље које то до сада нису учиниле, као и да буде признато у међународним >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << институцијама.
Камерон је то рекао на конференцији за медије, након састанка са министарком спољних послова привремених институција Доником Гервалом и додао да Лондон жели да помогне Приштини у области безбедности, економије, владавине права и борбе против корупције, пренео је портал Репортери.
Камерон је подсетио да је Британија ове године послала на Косово и Метохију више од 600 војника и да је поносан на успех који британске трупе имају.
Стабилност на Западном Балкану је веома важна и Британија је уложила велике напоре у том правцу, навео је Камерон, наглашавајући да је веома важно осигурати безбедност за све заједнице на тзв. Косову.
Фото: Танјуг/Милош Миливојевић – То је нешто у шта Британија ове године улаже 45 милиона фунти. То је нешто веома важно за наш национални интерес. Живимо у свету велике неизвесности, велике нестабилности, свету великих сукоба, и време је да земље попут Британије подрже наше пријатеље, да блиско сарађују у нашим важним савезима – рекао је он.
Камерон је синоћ у Приштини разговарао са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем.
Sedam meseci je trebalo đilasovcima da priznaju da su uvećali broj okupljenih za 500%! (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Паклени план: Британски министар Камерон – „Помоћи ћемо Косову да га признају сви који то досад нису учинили“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.