Јевреји прекинули седницу скупштине Калифорније, траже прекид ватре у Појасу Газе

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Jan.2024, 14:05

Јевреји прекинули седницу скупштине Калифорније, траже прекид ватре у Појасу Газе

Стотине демонстраната који су позивали на прекид ватре у рату између Израела и Хамаса, прекинули су у среду седницу скупштине Калифорније, приморавајући ово законодавно тело да прекине рад само неколико тренутака након сазивања. Фото: Танјуг/AP Photo/Rich Pedroncelli „Ми смо Јевреји >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и становници Калифорније. Чланови скупштине, позивамо вас да нам се придружите у захтеву за прекидом ватре, одмах“, навели су демонстранти, пренео је АП.
Демонстранти су, носећи црне мајице, ушли у скупштину и певали „прекините ватру одмах“ и „пустите Газу да живи“.
Неколико људи је развило транспаренте са скупштинске галерије, на којима је писало: „Јевреји кажу никад више ни за кога“. Председавајући скупштине из редова демократа, Џим Вуд, покушао је да настави седницу, упркос певању, али само неколико минута касније морао да је прекине.
Скоро сви посланици су напустили просторију.
Демонстранти су поздравили потез када су званичници угасили светло у сали.
Протесте у среду организовало је више група, међу којима су и Јеврески глас за мир, Уколико не сада и Међународна јеврејска анти-ционистичка мрежа. Јеврејски учитељ Биња Коац и уметник који живи у Сан Франциску, рекао је да Американци имају „не само право, већ и обавезу да да зауставе свакодневни посао, докле год њихова земља даје зелено светло Израелу“.
Коац је рекао да су групе одабрале да протестују у скупштини Калифорније зато што, иако ти посланици не контролишу савезни новац који се шаље Израелул, демонстранти „знају да савезни посланици из Калифорније чују колеге из државног сазива калифорнијске скупштине“ и да позив том телу за прекид ватре може да стави Калифорнију на челу националног покрета.
Kćerka Kim Džong Una, Džu-ae, najverovatnije njegova naslednica

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Јевреји прекинули седницу скупштине Калифорније, траже прекид ватре у Појасу Газе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.