ВУЧЕВИЋ ЕКСКЛУЗИВНО НАЈАВИО: Покрећемо иницијативу о обавезном служењу војног рока. ЕВО КОЛИКО БИ ТРЕБАЛО ДА ТРАЈЕ

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Jan.2024, 11:25

ВУЧЕВИЋ ЕКСКЛУЗИВНО НАЈАВИО: Покрећемо иницијативу о обавезном служењу војног рока. ЕВО КОЛИКО БИ ТРЕБАЛО ДА ТРАЈЕ

Министар одбране Милош Вучевић најавио је у гостовању на Хепи телевизији укидање суспензије војног рока у Србији. Фото. Танјуг/Министарство Одбране/Даримир Банда „Оно што је веома битно, а тиче се војске Србије и безбедности оружаних снага, то је да је одлуком Владе и председника >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Србије, од јануара плата већа за 10 одсто у односу на претходну годину“, рекао је Вучевић.
Додао је да је Војска Србије 2023. годину завршила далеко јача што се тиче војне опреме и нивоа обучености људи.
„Све то ће бити једна од кључних тема када се крајем месеца будемо подносиили извештај председнику. Крајем јануара имаћемо један дугачак и детаљан састанак. Оно што желим да кажем ексклузивно, Генералштаб ВС ће данас покренути иницијативу ка председнику Србије, као врховном команданту, а потом кроз ширу расправу ка Народној скупштини, да се укине одлука о суспензији обавезног служења војног рока, односно да реактивирамо закон који дефинише обавезно служење војног рока“, изјавио је Вучевић.
Навео је да је предлог Министарства одбране да војни рок не буде дужи од четири месеца.
„Зашто покрећемо ову иницијативу? Зато што је извршена процена безбедности у држави. После 13 година ми имамо потребу за попуњавањем резервног састава. Нама је 13 генерација изашло из састава ВС, није било обавезног војног рока. Наше безбедносне потребе су да имамо нове регруте који су увек спремни да чувају државу. Разумемо безбедносне ризике. То није само потреба која је карактеристична за Србију, многе европске државе активирају обавезни војни рок“, објаснио је Вучевић.
Vučić uputio saučešće: Duboko sam potresen užasnim aktom terorizma u Iranu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак ВУЧЕВИЋ ЕКСКЛУЗИВНО НАЈАВИО: Покрећемо иницијативу о обавезном служењу војног рока. ЕВО КОЛИКО БИ ТРЕБАЛО ДА ТРАЈЕ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.