Цигарете поново поскупљују у другој половини јануара или почетком фебруара

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Jan.2024, 10:15

Цигарете поново поскупљују у другој половини јануара или почетком фебруара

Због редовног усклађивања акциза, које се ради два пута годишње, цигарете ће у Србији опет поскупети у другој половини јануара или почетком фебруара, пишу Вечерње новости. Фото: WikimediaCommons/Autodesigner Досадашња пракса је била да произвођачи углавном подижу цене за 10 динара по паклици >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << цигарета, што значи да ће најјефтинија бити 340, а најскупља 620 динара, а могло би да дође и до већег поскупљења.
Циљ измена акциза на цигарете је усклађивање са стандардима Европске уније, по којима би до 2025. држава требало да приходује најмање 90 евра на 1.000 комада цигарета, што је 1,8 евра по паклици, тако да ће након поскупљења у наредној години бити исте цена као у државама ЕУ.
У прошлој години три пута је било поскупљење, јер је Влада у октобру повећала акцизе на цигарете за осам одсто, што је утицало да произвођачи подигну цене за 10 динара.
Са тим увећањем, држава по једној паклици приходује 90,99 динара.
Od ove godine povrat akcize poljoprivrednicima na gorivo

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Цигарете поново поскупљују у другој половини јануара или почетком фебруара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.