Медведев: Никада нисмо волели Французе

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Jan.2024, 09:22

Медведев: Никада нисмо волели Французе

Француски одговор на масакр у Белгороду поновио је званични став Европске уније, која је у потпуности подржала Кијев. Француско министарство спољних послова проглаасило је украјински масакр цивила у Белгороду самоодбраном, изјавио је у среду бивши руски председник Дмитриј >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Медведев. Фото: Танјуг/Ekaterina Shtukina, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP Украјинска артиљерија гађала је у суботу касетним бомбама централни трг руског града, ранивши преко 100 цивила и убивши 25, укључујући и децу.
Упитан о томе у среду ујутру, портпарол министарства спољних послова у Паризу рекао је да Украјина „делује у самоодбрани“, док је Русија „држава агресор“ одговорна за све „људске трагедије које прате“ сукоб.
„Никада нисмо волели Французе“, рекао је Медведев у посту на Телеграму.
„Жабе су водиле рат против нас“, додао је он, мислећи на инвазију Наполеона Бонапарте 1812.
„Сада смо се у то уверили. Француско Министарство спољних послова саопштило је да је напад на Белгород касетном муницијом „самоодбрана“, додао је он. „Олош. Копиле. Наказе.”Француски одговор на масакр у Белгороду поновио је званични став Европске уније, која је у потпуности подржала Кијев.
Уопштено говорећи, Украјина има законско право да се брани“, рекао је портпарол ЕУ за спољну политику Петер Стано у среду.
„Што се тиче конкретног инцидента у Белгороду, ниједна информација која долази из Русије не може се сматрати поузданом.
Minus 43,6 stepeni u Švedskoj – najhladnija januarska noć u proteklih 25 godina

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Медведев: Никада нисмо волели Французе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.