Манастир Дечани: Посета Порфирија од великог симоболичког значаја за СПЦ и Србе на Косову и Метохији

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Jan.2024, 08:38

Манастир Дечани: Посета Порфирија од великог симоболичког значаја за СПЦ и Србе на Косову и Метохији

Посета патријарха српског Порфирија Пећкој патријаршији је од великог симболичког значаја за Српску православну цркву и српски народ на Косову и Метохији, будући да патријарх пружа очинску подршку верницима на КиМ током божићних празника, објавио је манастир Високи Дечани >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на платформи X. Фото: Танјуг/Медиа Биро Патријарха је са сестринством дочекала преосвећена игуманија пећка мати Харитина.
После свечаног молитвеног пријема, на коме су били игуман Сава са више монаха из манастира Дечани, свештенство Пећког деканата са својим верним народом, патријарх Порфирије се поклонио чудотворној икони Богородице Пећке и светим моштима својих претходника, архијереја и патријарха српских, додаје се у саопштењу.
Заједно са патријархом отпутовали су на КиМ и викарни владика хвостански Алексеј, викарни епископ новобрдски Иларион, директор Патријаршијске управне канцеларије, архимандрит Данило и ректор Богословије „Светог Саве“ у Београду протођакон Радомир Врућинић и професор Богословског факултета у Београду протођакон Драган Радић.
Патријарх Порфирије служиће на Божић Свету литургију у седишту Српске православне цркве у Пећкој патријаршији. Пре тога, у пратњи месног епископа рашко-призренског Теодосија, патријарх Порфирије ће посетити неколико манастира, међу којима су Високи Дечани и Грачаница, а посетиће и “пастирски народ у ораховачком крају“, наглашено је у објави.
Rekordna poseta na Zlatiboru, za četiri dana 100.000 gostiju

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Манастир Дечани: Посета Порфирија од великог симоболичког значаја за СПЦ и Србе на Косову и Метохији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.