Савет безбедности УН ће вероватно данас одржати седнице поводом ситуације на Црвеном мору

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Jan.2024, 09:02

Савет безбедности УН ће вероватно данас одржати седнице поводом ситуације на Црвеном мору

Савет безбедности Уједињених нација ће вероватно сутра, 3. јануара, одржати седницу поводом ситуације на Црвеном мору где јеменски Хути већ недељама испаљују ракете на комерцијалне бродове, изјавио је амбасадор Француске при УН Николас де Ривијер. Фото: Танјуг/AP Photo/John Minchillo „Савет >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ће вероватно сутра одржати седницу поводом тога“, рекао је Де Ривијер на конференцији за медије, одговарајући на питање о одговору међународне заједнице на нападе јеменских Хута, преноси Ројтерс.
Он је навео да је ситуација лоша и да се у Црвеном мору „понављају прекршаји и војне акције“.
Британска компанија за поморску безбедност „Ембри“ саопштила је раније данас да је контејнерски брод под заставом Малте пријавио да су три ракете испаљене ка њему из правца јеменске провинције Таиз.
Јеменски милитанти Хути, који контролишу већи део Јемена, укључујући главни град Сану, појачали су нападе на комерцијалне бродове у Црвеном мору у знак протеста против израелске офанзиве у Гази.
Они су у више наврата обећали да ће наставити са нападима док Израел не заустави рат у Гази и упозорили да ће напасти америчке ратне бродове.
 
Sestra Kim Džong Una: Upitna sposobnost rasuđivanja predsednika Južne Koreje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Савет безбедности УН ће вероватно данас одржати седнице поводом ситуације на Црвеном мору се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.