Надал: Морам да будем поносан на начин на који сам играо против Тима

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Jan.2024, 14:15

Надал: Морам да будем поносан на начин на који сам играо против Тима

Шпански тенисер Рафаел Надал изјавио је да је срећан због победе против Аустријанца Доминика Тима у првом колу АТП турнира у Бризбејну и додао да је поносан на своју игру после паузе од скоро годину дана. Фото: танјуг/AP Photo/Tertius Pickard Надал је раније данас победио Тима резултатом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << 7:5, 6:1. Ово је био први меч шпанског тенисера у синглу после скоро годину дана. Надал није играо још од 18. јануара прошле године када је изгубио у другом колу Аустралијан опена од Мекензија Мекдоналда.
„Данас је искрено, веома емотиван и врло битан дан после вероватно једне од најтежих година у мојој тениској каријери. Имао сам прилику да после годину дана играм пред невероватним навијачима. Морам да будем поносан на начин на који сам одиграо данас. Држао сам доста добар ниво, то је нешто због чега смо поносни. Ја, цео мој тим и моја породица, који су сваког дана током прошле године били уз мене“, рекао је Надал после меча, преноси званични сајт АТП-а.
Меч између Надала и Тима је трајао 90 минута. „Први сет је био изједначен, обојица смо добро сервирали. Одлично је играо док нисам направио први брејк. То је био преломни тренутак у мечу. Знам да је и Доминик имао тешке тренутке са повредама, тако да сам срећан што га видим на терену и желим му све најбоље у наставку каријере“, додао је шпански тенисер.
Надал је тријумфом против Тима стигао до 1069. победе у каријери. Он тренутно заузима четврто место по броју победа иза Џимија Конорса (1.274), Роџера Федерера (1.251) и Новака Ђоковића (1.088).
„То ми данас није много битно. Најбитније ми је било да сам напорно радио како бих стигао до овог нивоа“, истакао је Шпанац.
Надал је истакао да је имао велику подршку током опоравка од повреде. „Имам сјајне људе око себе, примам дневно на хиљаде порука. Недостајало ми је све ово, недостајало ми је да будем здрав и конкурентан на Туру. Током целе каријере имам сјајну подршку овде у Аустралиј и не могу довољно да вам захвалим на свему овоме“, навео је шпански тенисер.
Надал ће у другом колу турнира у Бризбејну играти против Аустралијанца Џејсона Кублера, који је тренутно на 102. месту АТП листе.
Olga Danilović: Čast je igrati pred ovakvom publikom, spremni smo za Australiju

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Надал: Морам да будем поносан на начин на који сам играо против Тима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.