Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Jan.2024, 14:04

Крвна група која доминира међу стогодишњацима: Повећана отпорност на рак, дијабетес и менталне болести

Крвна група О се често сматра најздравијом, а један од кључних разлога за то лежи у смањеном ризику од крвних угрушака који су повезани с срчаним и можданим ударима. Фото: Pexels/Karolina Grabowska Недавна истраживања додатно потврђују да одређене крвне групе показују већу отпорност на >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << болести, што може продужити животни век особа с том крвном групом. Наиме, особе с крвном групом О имају мањи ризик од кардиоваскуларних болести, укључујући срчани и мождани удар, те мању склоност проблемима с памћењем у успоредби с другим крвним групама.
Занимљиво је да се крвна група А сматра „слабијом“ у смислу отпорности на маларију, док крвна група О истиче своју јачу отпорност на болести. Студије су откриле да људи с крвном групом О живе најдуже, а осим смањеног ризика од срчаних болести, показује се да имају и мање изгледа за одређене врсте рака, попут рака панкреаса и рака желуца.
Важно је нагласити да је повезаност између крвне групе и здравља комплексна и да су други фактори, попут начина живота, такође важни. Но, с обзиром на смањени ризик од крвних угрушака и других болести, може се закључити да крвна група О има одређене предности које доприносе општем здрављу. Осим тога, фактори ризика за кардиоваскуларне болести често су повезани с менталним болестима, па је ова отпорност на болести такође корисна за очување здравља мозга.
Praznični filmovi koje treba da odgledate sa decom: Uživajte u zajedničkom vremenu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Крвна група која доминира међу стогодишњацима: Повећана отпорност на рак, дијабетес и менталне болести се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.