Пољска: Ниво претње од руских удара смањен, авиони се вратили у базу

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Jan.2024, 13:01

Пољска: Ниво претње од руских удара смањен, авиони се вратили у базу

Пољска војска је у уторак саопштила да су се авиони ангажовани за заштиту ваздушног простора земље, вратили у базу пошто је смањен ниво претње у вези са руским ударима на Украјину смањен. Фото: Танјуг/Go Bum-jun/Newsis via AP Пољска је раније ангажовала два пара авиона Ф-16 и једну савезничку >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << летелицу за снабдевање горивом.
„Због смањеног нивоа претње, операције пољских и савезничких авиона на дежурству у нашем ваздушном простору су завршене. Они су се вратили у своје базе и својим стандардним оперативним активностима“, објавила је оперативна команда пољске војске на платформи друштвених медија „X“, преноси Ројтерс.
Пољска је, претходно, у суботу завршила потрагу на терену и притом није пронашла ниједан део руске ракете, за коју се сумњало да је нарушила ваздушни простор земље у петак ујутро.
Masovni ruski raketni napad na Ukrajinu, serija eksplozija u Kijevu i Harkovu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пољска: Ниво претње од руских удара смањен, авиони се вратили у базу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.