Вучић: Неће се више поновити малтратирање грађана – оштро ћемо санкционисати

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Dec.2023, 12:51

Вучић: Неће се више поновити малтратирање грађана – оштро ћемо санкционисати

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да држава више неће дозволити да мали број људи на протестима понижава и физички малтретира грађане и да ће сви који то буду покушали бити оштро санкционисани. Фото: Танјуг/Раде Белић „Ово је покушај понижавања обичних нормалних >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << људи који раде свој посао службенички, који га раде поштено, за невелику плату“, рекао је Вучић за Прву након емитованог снимка са протеста студената испред Министарства државне управе и локалне самоуправе.
Вучић је навео да су окупљени мислили како су јаки у чопору и ударали људе из обезбеђења министарства, који су избегавали сукоб.
„У чопору се осећају много јаки, па мисле да имају право да ударе свакога. Али да женама не дозволите да изађу, мајкама да оду кући својој деци да направе ручак, било коме, да забрањујете некоме где ће и како ће да се креће…. Јер сте тако смислили да то можете“, рекао је Вучић.
Он се извинио људима из Министарства државне управе и додао да није био обавештен да се тако нешто дешава.
„Овако понижење да допустим за било које грађане Србије, да се овако скупи неко ко ће да неком каже ти смеш да прођеш, а ти не смеш да прођеш“, рекао је Вучић.
Исткао је да грађани трпе малтретирање целог града са 50 шатора у којима не спава ни 10 људи који протестују.
„Ок, трпећемо, али немојте да малтретирате све друге људе. Издржаћемо један дан, али немојте физички да их малтретирате.
Ово је срамота за мене, срамота за нашу државу да се овако нешто дозвољавало и то се неће поновити. Можда ће да се понови у покушају нечијем, али ће бити оштро санкционисано“, поручио је Вучић.
Vučić: Za godinu i po dana prosečna plata u Srbiji biće 1.000 evra

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Неће се више поновити малтратирање грађана – оштро ћемо санкционисати се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.