Велика Британија: Рекордан број људи тражи помоћ услед великих трошкова

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Dec.2023, 12:24

Велика Британија: Рекордан број људи тражи помоћ услед великих трошкова

Рекордан број становника Велике Британије обратио се за помоћ и захтевао приступ услугама за људе без дома, народних кухиња, као и асистенцији при плаћању рачуна за струју услед пораста трошкова живота у тој земљи, саопштила је организација Citiznes advice. Фото: Unsplash/carrier_lost Ова >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << организација, која пружа смернице људима којима је потребна социјална и правна помоћ, упутила је више од 208.000 особа у народне кухиње и друге добротоврне установе између јануара и новембра, у односу на 200.517 лица у току целе 2022. године, преноси Гардијан.
Ситизенс адвајс је такође пружио помоћ око исплате рачуна за струју готово четвртини милиона људи током првих 11 месеци 2023. године, како је број корисника који нису у могућности да плате дугове порастао скоро дупло у односу на претходне две године.
Клер Ачиа Мекмастер, директорка прихода и спољних послова добротворне организације Турн2Ус за борбу против сиромаштва, рекла је да људи са ниским примањима и даље осећају огроман притисак на своје финансије упркос успоравању инфлације више од очекиваног у новембру. „Посвећени смо подршци најугроженијима, због чега ће пакет трошкова живота од 104 милијарде фунти, вредан око 3.700 фунти по домаћинству, укључивати повећање бенефиција од 6,7 одсто следеће године, а фонд за подршку домаћинству помаже људима око трошкова основних животних потрепштина. Повећање стопе локалног стамбеног додатка значи да ће 1,6 милиона приватних изнајмљивача на стамбеним бенефицијама или универзалним кредитима добити у просеку скоро 800 фунти годишње поред 30 милијарди фунти стамбене подршке која је обезбеђена ове године“, саопштио је потпарол владе Велике Британије.
Он је такође додао да постоји још ствари које би могле побољшати ситуацију и да тренутне акције нису довољне, пише Гардијан.
Svaka naznaka krize i rata povećava cenu zlata

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Велика Британија: Рекордан број људи тражи помоћ услед великих трошкова се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.