Холандски командант војске упозорава на потенцијални рат са Русијом

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Dec.2023, 15:10

Холандски командант војске упозорава на потенцијални рат са Русијом

И холандска војска и друштво у целини морају да се припреме за могућност рата са Русијом, изјавио данас генерал-потпуковник Мартин Вијнен, одлазећи командант Краљевске холандске војске. Фото: Танјуг/AP Photo/Felipe Dana „Наше друштво би требало да се припреми за то“, рекао је он у интервјуу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за холандски лист „Телеграф“.
Вијнен је истакао да Холандија треба да следи примере земаља попут Шведске, Финске и балтичких земаља, које се граниче са Русијом или су јој близу и боље су припремљене за избијање рата, пренео је портал НЛ тајмс.
„Холандија треба да научи да читаво друштво мора да буде спремно када ствари крену по злу“, рекао је Вијнен за холандски лист.
За цивиле то значи да имају храну и воду за пиће у залихама за ванредне ситуације.
„Холандија не би требало да мисли да је наша безбедност загарантована јер смо удаљени 1.500 километара“, истакао је он.
Вијнен је упозорио да Русија јача и да је потребно имати јаку војску као средство одвраћања.
Стога је, како је навео, важно отклонити недостатак особља у војсци.
Вијнен много очекује од волонтерске године у војсци за младе, која је спроведена након сличног програма у Шведској.
У програму је учествовало око 600 младих, али Вијнен се нада да ће сваке године привући две до три хиљаде младих, од којих ће трец́ћина вероватно изабрати каријеру у војсци, а трећина постати резервисти.
Restoran Srebrni toranj, najstariji u Paizu i jedan od najekskluzivnijih danas

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Холандски командант војске упозорава на потенцијални рат са Русијом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.