МДУЛС: Бирачки списак увелико отворен, јаван и доступан

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Dec.2023, 17:20

МДУЛС: Бирачки списак увелико отворен, јаван и доступан

Јединствени бирачки списак је увелико отворен, јаван и доступан и обезбеђена је његова максимална транспарентност истакло је данас Министарство државне управе и локалне самоуправе наводећи да је то њихов јасан и недвосмислен одговор на питање када ће отворити бирачке спискове. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/Владимир Спорчић Министарство је у саопштењу навело да је 11.00 сати примило захтев Николе Ристића, „Савесних грађана“ и Ивана Бјелића са идентичним питањем -„Када ћете отворити бирачке спискове?“ и указало да је Јединствени бирачки списак јавна евиденција доступна свим грађанима Србије на званичној интернет презентацији министарства.
Како наводе, Јединствени бирачки списак као јавна евиденција увелико је отврорен и доступан на званичној интернет презентацији Министарства – https://upit.birackispisak.gov.rs/
Поводом захтева и питања када ће отворити бирачке спискове Министарство државне управе и локалне самоуправе по ко зна који пут истиче да сваки грађанин може да провери да ли је уписан у Јединствени бирачки списак и на ком бирачку месту гласа.
Такође, на званичној интернет презентацији Министарства грађани могу проверити и за све друге грађане где гласају, односно за свако бирачко место имена и презимена свих бирача.
Наводе да поред свега тога, Министарство државне управе и локалне самоуправе на свака три месеца објављује податке о броју бирача по општинама, односно градовима.
Сходно наведеном на питање „када ћете отворити бирачке спискове“, МДУЛС даје јасан и недвосмислен одговор „бирачки списак је увелико отворен, јаван и доступан и обезбеђена је максимална транспарентност бирачког списка“.
Министарство државне управе и локалне самоуправе оцењује у саопштењу да је ово још један покушај Драгана Ђиласа и његових следбеника да код грађана створе забуну и пометњу у вези са Јединственим бирачким списком и да Јединствени бирачки списак представе као „тајни документ“, апсолутно недоступан било коме, сем представницима власти.
МДУЛС понавља да су избори одржани 17. децембра били апсолутно демократски, регуларни и легитимни и пружа пуну подршку председнику Србије Александру Вучићу у његовим напорима да сачува политичку стабилност и мир у Србији, да обезбеди њену сувереност и независност и њен свеколики друштвени развој.
Vesić: Mediji Junajted grupe, protivnici konverzije, žale se da ona ide sporo

Преузмите андроид апликацију.
Чланак МДУЛС: Бирачки списак увелико отворен, јаван и доступан се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.