Немачка влада ове године оборила рекорд у извозу оружја

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Dec.2023, 17:11

Немачка влада ове године оборила рекорд у извозу оружја

Немачка савезна влада је ове године одобрила извоз оружја у вредности од најмање 11,7 милијарди евра, чиме је постављен нови рекорд, навело је немачко министарство економије у одговору посланици Бундестага Севим Дагделен из „Савеза Сара Вагекнехт“. Фото: WikimediaComonns/Ank Kumar У односу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на претходну годину, остварено је поврећање од 40 одсто, а претходни рекорд износио је 9,35 милијарди евра који је постављен 2021. године, преноси магазин „Manager“.
Више од трећине одобреног оружја, у вредности од 4,15 милијарди евра, отишло је у Украјину.
Поред Украјине, на листи највећих увозника су Мађарска, Велика Британија, САД и Пољска, док се Израел налази на шестом месту.
У Израел је ове године извезено оружје у вредности од 323 милиона евра, око 10 пута више него прошле године.
Подаци се односе на период од 1. јануара до 12. децембра 2023. године.
Ajfelova kula zatvorena zbog štrajka dela zaposlenih

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачка влада ове године оборила рекорд у извозу оружја се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.