Лавров: Русија и Индија напредују у плану за заједничку производњу војне опреме

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Dec.2023, 15:35

Лавров: Русија и Индија напредују у плану за заједничку производњу војне опреме

Русија и Индија су постигле напредак у разговорима о плановима за заједничку производњу војне опреме, изјавио је данас руски министар спољних послова Сергеј Лавров после разговора са индијским колегом Субрамањамом Џаишанкаром у Москви. Фото: Танјуг/AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool Лавров >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је рекао на конференцији за новинаре да Русија и Индија потврђују посвећеност за јачање сарадње у енергетском сектору, пренела је агенција РИА Новости.
Лавров је истакао да је то стратешки правац сарадње две земље, укључујући даљу реализацију пројекта индијске нуклеарне електране Куданкулам.
„То је наш практични допринос напорима Индије да задовољи своје потребе за чистом и сигурном енергијом из властите производње“, рекао је Лавров.
Џаишанкар је изјавио у уторак да су Индија и Русија потписале споразуме о изградњи блокова нуклеарне електране Куданкулам у Индији.
Џаишанкар борави у посети Русији од 25. до 29. децембра.
Papa Franja: Rat je zlo, pomolimo se za one koji pate

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лавров: Русија и Индија напредују у плану за заједничку производњу војне опреме се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.