Јовић остаје у Милану

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Dec.2023, 10:32

Јовић остаје у Милану

Три гола за 429 минута преокренула статус српског нападача у славном клубуСамо 429 минута био је довољно Луки Јовићу да од отписаног постане један од главних адута Милана: од доласка на „Ђузепе Меацу” на позајмицу из Фјорентине последњег дана летњег прелазног рока голгетерски >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је апстинирао све до децембра, а онда је овог месеца постигао три гола и уписао асистенцију! Фото: Танјуг/AP/Darko Vojinovic Кудикамо најважнији био је онај за реми 2:2 против Салернитане постигнут у 90. минуту који је сачувао посао тренеру Стефану Пиолију. Пре тога дао је гол за вођство у победи над Фрозинонеом (3:1), а погодио је и у поразу од Аталанте (2:3).
Не треба заборавити да је пре буђења наишао на салве критика, у којима је предњачио најтиражнији спортски дневник „Газета дело спорт”, који је сматрао да „Јовић није достојан дреса Милана и да се клуб спрема да га врати у јануару”.
Наравно, сад се прича променила, па од тога нема ништа.
Три гола и асистенција на четири утакмице – просек датог гола у том периоду је на 143 минута – свакако су сјајан учинак за било код голгетера, а заиста је штета што га и раније није кренуло, а није да није имао прилике, било је шанси, промашаја, „малих” офсајда и статива.
На известан начин, Јовић има и додатну срећу, јер се у клуб вратио неко кога изузетно цени, Златан Ибрахимовић, овога пута у улози специјалног саветника који ће имати главну реч у одлучивању у вези статуса и играча и тренера.
Остаје да се види да ли ће после буђења Јовића милански клуб обуставити акцију довођења шпица у зимском прелазном року, односно да ли ће нападач Штутгарта, Гвинејац Серу Жираси (27), стрелац 17 голова у 14 кола Бундес лиге, стићи на „Ђузепе Меацу” за 17 милиона евра, како је најавио спортски директор росо-нера Жофри Монкада, или им он сад није неопходан.
Brazilski fudbaler Bremer dogovorio produženje ugovora sa Juventusom

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Јовић остаје у Милану се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.