Нема више јефтиних руских виза за држављане Европске уније

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Dec.2023, 10:28

Нема више јефтиних руских виза за држављане Европске уније

У Руској Федерацији од јуче је ступио на снагу закон којим се укида поједностављени визни режим са земљама Европске уније, Данском, Исландом, Лихтенштајном, Норвешком и Швајцарском. Фото: WikimediaComonns/Pavel Kazachkov – Flickr Законом се синхронизује наплата такси за издавање руских виза >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << са одлукама власти ових држава да суспендују међународне споразуме са Руском Федерацијом о међусобном поједностављењу издавања виза, саопштило је Конзуларно одељење Министарства иностраних послова Русије.Ступањем овог закона, грађанима поменутих европских земаља биће наплаћиване таксе које одређује руско законодавство и које се огледају у накнадама које су одобрене релевантним наредбама амбасада Руске Федерације, прецизира се у саопштењу.
Међутим, у складу са одобрењем председник Русије, и даље је могуће издавање визе одређеним грађанима поменутих земаља без слања позива органима руског Министарства унутрашњих послова, тј. без одговарајућег директног позива.
Овакве повластице се односе на предузетнике, лица која учествују у научним, културним или креативним активностима, учеснике међународних спортских догађаја и званичних програма размене између градова побратима, ђаке, студенте, дипломце који иду на студије и праксу, блиске рођаке грађана европских земаља који живе у Русија, возаче камиона, преноси РТ Балкан.
EU priprema rezervni plan za slanje do 20 milijardi evra Ukrajini

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нема више јефтиних руских виза за држављане Европске уније се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.