РИК донела решења о спровођењу поновљеног гласања

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Dec.2023, 08:11

РИК донела решења о спровођењу поновљеног гласања

Републичка изборна комисија донела је синоћ решења о спровођењу поновног гласања на бирачким местима на којима је поништено гласање на изборима за народне посланике одржаним 17. децембра. Фото: Танјуг/Немања Јовановић Раније је РИК саопштила да ће право гласа на поновљеним >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << изборима имати 12.240 гласача и да ће се одржати на 28 места и то 30. децембра.
Такђе РИК је донела одлуку о измени и допунама одлуке о облику, изгледу, боји и садржини гласачког листића и контролног листа за проверу исправности гласачке кутије за спровођење поновног гласања на изборима за народне посланике, као и Одлуку о утврђивању броја гласачких листића за спровођење поновног гласања на изборима за народне посланике 30. децембра.
РИК је одлучивала о појединачним приговорима бирача и подносилаца изборних листа. Неке од њих су одбацили као недозвољене, а за неке су навели да нису надлежни.
На седници, чланови РИК одлучивали су о приговору који су заједно поднели бирачи Срђан Ного, Сузана Ного и Даница Ного из Београда, те их одбацили као недозвољене.
РИК је одлучивао и о приговору подносиоца Изборне листе Милица Ђурђевић Стаменковски Бошко Обрадовић и констатовао да је недозвољен.
За приговор подносиоца Изборне листе “Пожега против насиља“ за изборе за одборнике Скупштине општине Пожега, РИК је донела Решење којим се сматра стварно ненадлежном и предмет вратила Општинској изборној комисији као надлежној за одлучивање по наведеном приговору.
Приговор подносиоца Изборне листе Милица Ђурђевић Стаменковски – Бошко Обрадовић – Национано окупљање – Државотворна снага – Српска странка Заветници – Српски покрет Двери, РИК је одбацила као недозвољен.
Приговор бирача Дуње Цветковић, чланови РИК такође су одбацили као недозвољен.
Vučević: Sve institucije države rade svoj posao u skladu sa Ustavom i zakonima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак РИК донела решења о спровођењу поновљеног гласања се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.