Влада Србије донела одлуку о слободном кретању свих возила са простора КиМ

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Dec.2023, 21:26

Влада Србије донела одлуку о слободном кретању свих возила са простора КиМ

Влада Србија донела је данас одлуку да се омогући слобода кретања свим возилима са Косова и Метохије, изјавио је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић. Фото: Танјуг/Тара Радовановић Петковић је нагласио да ће на свим граничним и административним прелазима бити постављен >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << дисклејмер.
„Омогућавање учешћа у саобраћају на путевима свих возила која су регистрована од стране Привремених институција самоуправе у Приштини врши се искључиво из практичних разлога, ради олакшавања положаја појединаца и омогућавања њихове слободе кретања и не може се тумачити као признавање једнострано проглашене независности такозваног Косова, не прејудицира одређивање коначног статуса и не може се тумачити као пристанак Београда на одступање од права гарантованих Резолуцијом Савета безбедности Уједињених нација 1244“, наводи се у тексту дисклејмера.
Одлука ће се примењивати од 1. јануара.
Петковић је додао да су на овај начин заштитили права нашег народа на КиМ и омогућили слободу кретања.
„Нисмо прешли црвене линије у очувању националног интегритета и суверенитета“, навео је он.
На истој седници Владе донета је обавезујућа одлука за све – да нема преласка црвених линија.
„Данас смо на седници Владе усвојили посебну одлуку о принципу, приступу и ставу да се обавезује и председник Србије као и цела влада да се јасно и недвосмислено држе наших црвених линија у преговорима и у дијалогу, да се апсолутно поштује суверенитет и територијални интегритет, као што је чињено и до сада“, рекао је он.
Петковић је додао да је то важна и значајна одлука која јасно и недвосмислено говори да нема признања КИМ и нема чланства тзв Косова у УН као и организацијама и агенцијама система УН.
Grujičić: Angažovanje zdravstvenih medijatorki važno za romsku zajednicu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Влада Србије донела одлуку о слободном кретању свих возила са простора КиМ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.