Решите проблем сувих и испуцалих пета уз ова природна решења

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Dec.2023, 13:54

Решите проблем сувих и испуцалих пета уз ова природна решења

До пуцања пета долази због недовољно неге, али и због начина ходања и одабира обуће. Фото: Pexels/Valeria Boltneva Пошто су пете током летњих дана највише видљиве у обући попут отворених сандала и јапанки, врло је битно да изгледају неговано, а ових неколико домаћих рецепата ће вам сигурно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << помоћи у решавању овог проблема.
1. Лимун Лимун је одлично средство за уклањање грубе коже са пета због његове јаке киселине.
Исцедите један или два лимуна (у зависности од величине задебљања) и помешајте сок с водом. Довољно да потопите цела стопала. Држите их потопљене око 15 минута. Ноге исперите млаком водом и тапкајући, уз помоћ пешкира их осушите.
2. Банане Поред лимуна, и банане су воће које успешно лечи суву и испуцалу кожу на петама.
Једну банану испасирајте и тако глатку смесу намажите на пете. Пустите да одстоји 15 минута, а затим исперите млаком водом. Након испирања, потопите стопала у хладну воду на два минута. Ову маску на пете наносите свакодневно, неколико недеља и врло брзо ћете видети резултате.
3. Пиринчано брашно Вероватно нисте знали до сада да се пиринчано брашно такође користи за третмане на стопалима, када је у питању груба кожа. С посебним састојцима, добићете одличан пилинг и хранљиву маску која ће скинути мртве ћелије и дати вашим стопалима мекоћу и сјај.
Помешајте јабуково сирће, мед и пиринчано брашно и мешајте док се све не сједини и док не добијете неку врсту пасте. Пре наношења смесе, потопите стопала у топлу воду на 10 минута, а затим у дебелом слоју нанесите добијену смесу и нежно (али добро) их утрљајте у пете. Исперите топлом водом.
4. Мед Мед се, поред својих вишеструких функција, користи и као одличан препарат за негу стопала.
Једноставно помешајте 3 кашике меда са топлом водом и у то потопите стопала на 20 минута. Добар резултат и мекане пете су загарантоване.
5. Глицерин и ружина водица Глицерин, као што и саме знате, има велика позитивна дејства на кожу, а у комбинацији с ружином водицом је права бомба за пете. Ружина водица је богата витаминима А, Ц, Д и Е који обнављају кожу, док глицерин омекшава кожу. Ова мешавина има антибактеријска својства, па је одлична и ако имате непријатан мирис ногу или проблем с гљивицама.
Овај микс ставите на стопала пре одласка на спавање и преко навуците чарапе. Ујутру ће стопала бити потпуно опорављена. Ружину водицу можете купити у апотекама, али ако више волите да је сами направите, доносимо рецепт и за то:
Састојци: 2 руже, односно њихове латице
2 шоље кључале воде
1 цедиљка
1 велика чиста стаклена посуда са поклопцем
Припрема: Са ружа скините латице и оперите их, а затим их ставите у мању шерпу. Преко њих сипајте две шоље прокуване воде и оставите да одстоји док се вода не охлади до собне температуре. Процедите воду са цедиљком у стаклену посуду коју сте припремили и то је то.
Roditelji danas zaboravljaju da uče decu najbitnijem pravilu, a to je ovo

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Решите проблем сувих и испуцалих пета уз ова природна решења се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.