Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Dec.2023, 00:01

Председник Вучић: Двојица полицајаца тешко повређена, овај акт је био планиран, сви ће бити похапшени до јутра!

Седница Савета за националну безбедност је завршена.

Након језивог насиља које су спровеле присталице и представници НАТО опозиције испред Скупштине Града, одржана је седница Савета за националну безбедност.
Седницом је председавао председник Србије Александар >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Вучић.
Након седнице председник Вучић се обраћа грађанима.
– Имамо за сада двојиу тешко повређених полицајаца.
Гађали су их каменицама, коцкама које буквално могу да убију човека. Овај акт је био палниран. Ми смо обавештавали јавност. Вечерас је покушано насилно заузимање институција. До сада је ухапшено више од 35 силеџија и насилника и наставља се хапшење. Та акција неће стати. Сва лица ће до јутра бити похапшена. Где год да се скривају неће моћи да се сакрију. Као што нећете моћи да уништите изборну вољу народа – рекао је председник.
Он је додао да ће питати многе стране да ли су знали да ће се ово десити.
Полиција је чекала смирено. У једној руци су држали дрогу, а у другој каменице. Два сата је полиција трпела терор, није хтела да реагује. Сваки пут су неки убачени, па нису убачени и за то имамо доказе. Да вам не кажемо да имамо сведоке како сте све то припремали. Да ли вас је бар мало срамота што сте уништавали град. Дошао сам у Председништво истог секунда, ушао сам на главни улаз, да им покажем да их се не плашим. Да покажем да сам увек уз свој народ, Ова слика коју су послали у свет је одвратна. Видели сте да су се разбежали као зечеви. Очуваћемо и одбранићемо изборну вољу нашег народа и нашу демократију. Они који мисле да имају право да руше нашу земљу биће приведени познанију права – закључио је председник Србије.
Након председника, обратио се и Ивица Дачић.
– Треба посебно довојити шта су политичка окупљања, а шта покушај упада у државне институције. Овде је реч о овом другом. Утицај страних фактора је очигледан. Оно што је сигурно то је да је обавеза свих политичких странака да јасно раздвоје и осуде све облике насиља. Наравно, треба имати и у виду све оне који су давали налоге за овако нешто. Они у свом називу имају да се боре против насиља, а управо примењују насиље.
 
Vučić se obratio javnosti: Oni koji se zaklinju u borbu protiv nasilja, pokazali su da su pravi nasilnici, odbranićemo volju građana

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Председник Вучић: Двојица полицајаца тешко повређена, овај акт је био планиран, сви ће бити похапшени до јутра! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.