ИДФ: Израелска војска убила бројне припаднике Хамаса у јужном делу града Газе

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Dec.2023, 16:07

ИДФ: Израелска војска убила бројне припаднике Хамаса у јужном делу града Газе

Израелска војска убила је у борбама у јужном делу града Газе бројне припаднике Хамаса, саопштиле су данас Израелске одбрамбене снаге (ИДФ). Фото: Танјуг/AP Photo/Fatima Shbair ИДФ наводи да су током копнених операција у јужном делу града Газе трупе резервне бригаде Јифтах извеле заседу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << против Хамаса, што је довело до убиства на десетине оперативаца те терористичке групе, објавио је Тајмс оф Израел.
ИДФ тврди да су војници отворили ватру да би навели десетине наоружаних људи да побегну у зграду која се користи као командни центар Хамаса и да је зграду тада напао израелски борбени авион. Такође, у јужној области града Газе снајперисти бригаде Јифтах убили су неколико наоружаних нападача Хамаса који су се спремали да нападну трупе, наводи ИДФ.
Истиче се да су у ваздушним нападима погођене и друге зграде у тој области за које је бригада идентификовала да их користи Хамас.
У подручју кампа Шати у граду Гази, 14. бригада идентификовала је још три припадника Хамаса који су отворили ватру на трупе, а на оперативце терористичке групе изведен је ваздушни напад.
Инциденти у граду Гази указују на то да израелска војска има оперативну контролу над тим подручјем, али да се и даље бори са мањим ћелијама Хамаса, истиче ИДФ.
Наводи да је, у међувремену, у централној Гази, 179. резервна оклопна бригада пронашла складиште оружја у дечијем вртићу, укључујући минобацаче и експлозиве. Претходно данас представници спасилачких служби у Гази саопштили су да је у израелском ваздушном нападу на град Газу убијено 76 чланова шире палестинске породице, а међу њима је и дугогодишњи радник Програма Уједињених нација за развој Исам ал-Муграби, његова супруга и њихово петоро деце.
„Губитак Исама и његове породице дубоко нас је погодио“, изјавио је шеф Програма УН за развој Ахим Штајнер, преноси АП.
Напад на зграду у граду Гази у петак био је међу најсмртоноснијим у рату између Израела и Хамаса који траје 12. седмицу, изјавио је портпарол одељења за цивилну одбрану Газе Махмуд Басал. Басал је изнео делимичан списак имена убијених – 16 мушкараца из породице Ал-Муграби и навео да су међу убијенима и жене и деца.
Desetine poginulih u izraelskom udaru na izbeglički kamp u Džabaliji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ИДФ: Израелска војска убила бројне припаднике Хамаса у јужном делу града Газе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.