Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Dec.2023, 14:00

Ово су најчешће грешке које правите кад купате пса

Иако стручњаци саветују да љубимце не треба често купати, понекад смо приморани да их „потапамо“ у воду више него што смо планирали, а притом правимо пропусте који им нимало не пријају. Фото: Pexels/Kat Smith Купање пса у ретким случајевима је добра идеја да мирно проведете поподне >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << или вече.
Овај задатак захтева време, стрпљење и сређивање дома након што љубимца оперете и осушите. Међутим, то је важан ритуал који његову кожу и длаку одржава здравим и чини да се накратко елиминише мирис длаке и уља из коже.
Ипак, купање пса није нимало једноставно. Штавише, пас није у стању да вам каже кад му нешто приликом купања не одговара, а евидентно му је повремено непријатно.
Да бисмо вам помогли да купање пса постане пријатно искуство за љубимца и вас, консултовали смо професионалце.
1 Пречесто купање пса Највећа грешка коју власници праве кад купају пса је што то превише често чине.
Ако пас није пречесто прљав и уваљан у блато, није му потребно више од једног купања месечно. Баш као и људи, неки пси имају осетљиву кожу, а превише купања може да изазове упале. Често прање ће уклонити природна уља са коже, изазивајући иритацију и свраб. Ако пас воли да скаче у баре и блато, избегните шампон и користите воду да бисте опрали прљавштину.
2 Погрешна температура воде Уобичајена грешка власника који купа пса је неадекватна температура воде. Најбољи начин да то урадите је да тестирате воду пре него што ставите пса у њу. Гурните руку у воду и ако не можете да је држите дуже од неколико секунди, онда је превише хладна за пса. Поведите рачуна да вода не буде претопла, јер може изазвати опекотине накожи пса, посебно ако има кратку длаку или је нема уопште. Увек припремите пријатно топлу воду за купање љубимца.
3 Неадекватан шампон Немојте жалити новац приликом набавке шампона или купке за пса. Једна од најчешћих грешака власника је што купају пса својим шампоном. Пошто се рН коже пса разликује од оног код људи, а људски шампон може да иритира кожу наших љубимаца, потребно је користити посебно формулисане шампоне за псе који су нежнији за њихове очи и уши.
4 Купање пса на клизавој површини Клизава површина у кади може да буде опасна за пса, баш као и за власника. Када је уобичајено место за купање пса, али нису све каде безбедне у погледу клизавости. Пас неће стајати мирно док га купате, а ако проклиза може се повредити или ће му у очи и уши упасти вишак воде. Спречите ове ситуације тако што ћете на дно каде поставити пешкир или простирку која се не клиза.
5 Превише воде у ушима пса Иако вода готово увек уђе у уши пса, покушајте да то спречите. Бактерије воле топлоту, мрак и влагу, а то је управо унутрашњост ушног канала. Превише воде у ушном каналу погодује развоју ушних инфекција. Избегните ово тако што ћете пратити како се вода слива и немојте урањати главу пса под воду. После купања добро осушите уши и главу пса.
Šta se događa našem telu kada svaki dan vodimo ljubav?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ово су најчешће грешке које правите кад купате пса се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.