Деоница брзе саобраћајнице од Лајковца до петље Дивци пуштена у саобраћај

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Dec.2023, 13:46

Деоница брзе саобраћајнице од Лајковца до петље Дивци пуштена у саобраћај

Деоница брзе саобраћајнице Иверак – Лајковац, од Лајковца до петље „Дивци“ у дужини од 12 километара, отворена је данас у 12 часова за саобраћај. Фото: Танјуг/ЈП Путеви Србије
На петљи „Лајковац“ возила ће моћи да се прикључе на предметну трасу у зони кружне раскрснице, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << а искључење са трасе моћи ће да се изврши на петљи „Дивци“‘ (државни пут IIА реда број 150, деоница: Дивци – Мионица), саопштило је Јавно предузеће „Путеви Србије“.

У Дивцима, возила ће моћи да се прикључе на предметну трасу са државног пута IIА реда број 150 (деоница: Дивци – Мионица) преко два новоизграђена прикључка. Искључење са трасе врши се на петљи „Лајковац“ у зони кружне раскрснице.
Усвојена рачунска брзина је 100 километара на сат.
Изграђено је једно обострано паркиралиште.
Изградњом државног пута ИБ реда број 27, деоница Иверак-Лајковац, град Ваљево ће се повезати са аутопутем Београд Јужни Јадран и представљати попречну везу у путној мрежи Републике Србије.
Такође ће се повезивати делови Републике Српске (БИХ) са аутопутем Е-763 (Београд Јужни Јадран) и даље преко коридора 10, са Бугарском и Грчком, наводи ЈП „Путеви Србије“. У следећој години биће завршено још 5,2 км до Ваљева, као и 2,4 км уговорене Јужне обилазнице око Ваљева која је веза са индустријском зоном.
На брзој саобраћајници Иверак – Лајковац налази се прикључење на Јужну обилазницу око Ваљева у дужини око 2,4 км и представља везу са индустријском зоном у Ваљеву.
Завршетак радова на целој деоници је могућ у другој половини 2024. године, што зависи од процеса експропријације земљишта.
На делу трасе од петле Дивци до краја трасе тренутно се изводе радови: на мостовима 1 и 2 се изводе завршни радови и шљунчани клинови, на мосту 3 се изводе шипови, наглавне греде и стубови. На делу од почетка деонице у дужини од 5,2 км изводе се преостали земљани радови, израда преостале кишне канализације, шахтова и сепаратора, израда носећих слојева коловозне конструкције, уређење косина насипа и радови на електро и телекомуникационим инсталацијама.
На градилишту је ангажовано око 150 радника.
Izmene u saobraćaju na pojedinim deonicama puteva zbog radova

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Деоница брзе саобраћајнице од Лајковца до петље Дивци пуштена у саобраћај се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.