Момировић добио награду за унапређење привредне сарадње Србије са другим земљама

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Dec.2023, 10:04

Момировић добио награду за унапређење привредне сарадње Србије са другим земљама

Награда портала за право и привреду, LAWLife, за допринос унапређењу привредне сарадње Србије и других земаља, додељена је министру трговине Томиславу Момировићу.
Момировић је истакао да је ово признање не само за њега као министра, већ за комплетну Владу Србије. Фото: Танјуг/Јадранка >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Илић „Јако пуно енергије смо уложили у претходном периоду како би подржали нашу привреду, ту не мислим само на велика предузећа, мислим на сваког човека који запошљава људе, ствара друштвену вредност“, изјавио је Момировић за Танјуг.
Према његовим речима, резултати су очигледни и српска економија расте.
„Променили смо земљу ако причамо о економским токовима, то јесте један велики успех Владе Србије и политике председника Србија Александра Вучића“, указао је Момировић.
Споразумом о међународној трговини са НР Кином, како је рекао Момировић, Србија је отворила ново поглаваље са највећим тржиштем на свету. „Ја очекујем да ће тај споразум у наредном периоду донети озбиљне резултате. Уложили смо пуно енергије да се повежемо са нашим комшијама, да изградимо мостове према земљама ЦЕФТА, БиХ, Црној Гори, Северној Македонији, Албанији“, објаснио је министар.
Момировић је навео да Влада Србије инсистира на Отвореном Балкану и томе да нема баријера за српска предузећа
„Ми смо једна Влада која је окренута привреди, која је окренута томе да ствара са нашом привредом бољу будућност за наше грађане. Ја сам уверен да у наредном периоду нећемо од тога одустајати. То је предуслов за раст пензија и раст плата у јавном сектору“, рекао је Момировић.
Он је навео да је циљ Владе Србије да просечна плата у Србији у 2027. години буде 1.400 евра, а просечна пензија 650 евра. „Изграђено је стотине километара ауто-пута, изграђена је најбржа пруга, изграђени су клинички центри. Када прођете свим тим путевима и видите све те фабрике у којима раде и стварају наши људи, они са том платом долазе кући и стварају нову перспективу за своју децу, ја мислим да је то прави успех“, закључио је Момировић.
Поред Момировића, награду за развој информационо – комуникационих технологија добио је министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић, награду за допринос у спорту добио је селектор српске репрезентације у фудбалу Драган Стојковић Пикси, док је Привредна комора Србије добила награду за институцију од националног значаја.
RATEL: Telekom Srbija ostvario najbolji rezultat od svih operatera u Srbiji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Момировић добио награду за унапређење привредне сарадње Србије са другим земљама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.