Направите чај који ублажава бол у грлу за неколико секунди

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Dec.2023, 17:00

Направите чај који ублажава бол у грлу за неколико секунди

У току је сезона вирусних и бактеријских инфекција које са собом носе многе непријатне нуспојаве, попут упале грла. Многи ће због упале грла прво потражити помоћ у апотеци и посегнути за пастилама или спрејевима, али је много оних који су присталица домаћих метода санирања >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << поменутог здравственог проблема. Фото: Pixabay/ Couleur Ако сте међу овим последњима, онда морате да се упознате са свим предностима белог слеза.
Бели или питоми слез је вишегодишња биљка из породице слеза која може да нарасте до 150 центиметара у висину. Латински назив биљке односи се на њена лековита својства.
 Најлековитији део белог слеза је његов корен од којег се прави чај. Овај напитак се вековима користи као средство за ублажавање упале грла, а помаже и код последица бронхитиса и разних плућних обољења.
Студија из 2019. показала је да корен белог слеза може да понуди брзо олакшање симптома повезаних са респираторним стањима.
То је зато што корен белог слеза помаже у изградњи заштитног омотача који облаже слузокожу уста и грла, чиме се смањује иритација и оток.
Такође може смањити симптоме сувог и иритантног кашља.
Његов корен ослобађа нагомилану слуз у носу, грлу и плућима како би се лакше искашљао. Из тог разлога се чај од белог слеза препоручује као природни лек за упалу грла.
Састојци за чај од белог слеза: Две супене кашике сувог корена белог слеза прелити са 2,5 децилитра млаке или хладне воде.
Оставите да одстоји најмање један, идеално два сата, тако да се створи довољно слузи.
После тога чај мало загрејте.
По жељи можете додати мед.
Sedam namirnica koje tope salo na stomaku

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Направите чај који ублажава бол у грлу за неколико секунди се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.