ФК Барселона: Суперлига отвара пут новом фудбалском такмичењу у Европи

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Dec.2023, 16:50

ФК Барселона: Суперлига отвара пут новом фудбалском такмичењу у Европи

Фудбалски клуб Барселона саопштио је данас да је задовољан одлуком Европског суда правде, који је раније данас пресудио да су незаконити прописи по којима се забрањује клубовима да оснују и учествују у Суперлиги, преносе шпански медији. Фото: Unsplash/Patrick T. Kindt Европски суд правде >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пресудио је да су незаконити прописи Европске фудбалске уније (УЕФА) и Међународне фудбалске федерације (ФИФА), који забрањују клубовима да се прикључе Суперлиги.
Европска Суперлига је пројекат који је 12 клубова покренуло у априлу 2021, али су због критика јавности то такмичење напустили Арсенал, Челси, Ливерпул, Манчестер сити, Манчестер јунајтед, Тотенхем, Интер, Милан, Атлетико Мадрид и Јувентус. Пројекат Суперлиге су подржали Реал и Барселона.
„Као један од клубова у промоцији Суперлиге, Барселона сматра да одлука отвара пут новом фудбалском такмичењу високог нивоа у Европи које пркоси монополу у светском фудбалу и жели да покрене нове дискусије о путу који би европска такмичења требало да имају будуц́ности“, наводи се у саопштењу Барселоне. Каталонски клуб истиче да је од свог оснивања 1899. године био пионир у свету спорта.
„Барселона сматра да је потребно основати Суперлигу коју је предложила компанија А22. Требало би да се одреди и систем такмичења, који ће се бавити великим бројем утакмица и регулисати финансијски фер-плеј. Овај систем мора да поштује одрживост домаћих такмичења. Још једном понављамо да подржавамо пројекат Суперлиге која подстиче конструктивну дебату између домаћих и међународних фудбалских тела, коју је данас потврдио и Европски суд правде“, наводи се у саопштењу Барселоне.
Шпанска Ла лига саопштила је да је пројекат Суперлиге себичан и елитистички модел.
Klop kritikovao navijače Liverpula: Nisam zadovoljan atmosferom na tribinama

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ФК Барселона: Суперлига отвара пут новом фудбалском такмичењу у Европи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.