Орбан: Брисел не види праве проблеме Европе, миграциони пакт неће бити успешан

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Dec.2023, 15:11

Орбан: Брисел не види праве проблеме Европе, миграциони пакт неће бити успешан

Мађарски премијер Виктор Орбан изјавио је данас да Брисел не види праве проблеме у Европи и да је због тога, циљ његове земље на европским парламентарним изборима да „отвори очи Бриселу“. Фото: Танјуг/AP Photo/Denes Erdos Европски избори су у центру политичких циљева наредне године, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << рекао је Орбан, и нагласио да Брисел игнорише проблеме с којима се људи суочавају широм Европе, не само у Мађарској.
Виктор Орбан изјавио је да је циљ Мађарске на наредним европским изборима да „учини европске лидере способним да исправе грешке које су направили током ове године“, као и да је 2023. била „година великих борби, док ће наредна бити година великих планова“, када ће Будимпешта покушати да постигне значајну промену политике Европске уније, преноси мађарски МТИ.
„Нови миграциони пакт ЕУ ће сигурно пропасти и све док се Европа не одлучи на потез који је направила Мађарска, да они који желе да уђу на територију блока, морају прво да поднесу захтев и за то време чекају ван граница ЕУ, а да ниједна регулација која буде уведена неће успети“, рекао је Орбан.
Он је рекао и да је убеђен да је европска помоћ Украјини, која подразумева донацију од 50 милијарди евра у наредних пет година лоша одлука.
Премијер Мађарске истакао је важност враћања фокуса политике на породице у току 2024. године, као и да се влада нада да ће земља радити на томе да направи корак напред у будућности, будући да су се Мађари ове године „борили и радили да заштите оно што имају“. Орбан је рекао да верује да ће програм субвенционисања куповине станова помоћи десетинама хиљада породица.
Он се такође осврнуо на изазове с којима се свет сусрео ове године, укључујући рат, терористичке претње, миграцију и инфлацију, али је с друге стране рекао да је његова влада успела да заштити пензије чија ће куповна моћ порасти усред мање инфлације од очекиване, као и да ће заштита зараде бити већа него средином 2023. године, јавља МТИ.
Премијер је најавио влада планира да покрене трогодишњи програм повећања плата запосленима у школама и вртићима и споменуо је недавни договор мађарских послодаваца и запослених да ће се минимални приходи повећати између 10 и 15 одсто.
Peking upozorava Manilu da ne napravi „pogrešnu procenu“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Орбан: Брисел не види праве проблеме Европе, миграциони пакт неће бити успешан се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.