Мрље од кармина на одећи могу бити фрустрирајуће! Али овај трик ће вас спасити фрустрација!

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Dec.2023, 15:00

Мрље од кармина на одећи могу бити фрустрирајуће! Али овај трик ће вас спасити фрустрација!

Мрље од кармина на одећи могу бити фрустрирајуће, јер је мрље од шминке на одећи једна од оних које је теже уклонити. Фото: Pixabay/Mohamed_hassan Покушавајући да очистите ову врсту мрља, превише је лако размазати руж за усне, што може трајно оштетити вашу одећу.
Већина нас једноставно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << посегне за средством за уклањање шминке или средством за чишћење на бази хемикалија да уклони кармин са тканине, али понекад сте на послу или у ресторану када руж запрља вашу одећу, или сте можда код куће и једноставно не имати при руци право средство за чишћење.
У овим хитним ситуацијама, притискањем кришке белог хлеба на то подручје можете брзо уклонити пигменте и восак са тканине док касније не будете могли темељно да очистите мрљу. Наука иза овог необичног трика лежи у својствима хлеба. Порозна природа помаже у уклањању мрље уместо да је само шири.
Такође се верује да глутен у хлебу помаже да се кармин апсорбује, јер глутен даје хлебу способност да се прошири двоструко од своје тежине у води, показујући колико може да упија.
Штавише, хлеб је нежан и неабразиван материјал који неће оштетити или огребати површину на којој се користи. То га чини идеалним решењем за деликатне предмете попут оних од свиле или сатена.
Како уклонити мрљу од руже помоћу хлеба За почетак ставите кришку белог хлеба на мрљу, лагано притискајући. Можете и да умотате сунђерасту средину комада хлеба у лопту и употребите је.
Увек бришите и никада не трљајте, јер ћете тако само ојачати мрљу. Након намакања, држите хлеб на месту 30 секунди како би скроб учинио своју магију.
Када се комад уклони, мрља би требало да буде знатно светлија. Ако остане остатака, поновите поступак по потреби. Алтернатива је да користите презле.
Ако сте икада користили презле у кухињи, знате како они упијају све у шта су стављенe.  Једноставно натопите мрвице и пустите их да одстоје на мрљи, а затим протресите одећу и оперите као и иначе.
Ако имате посла са посебно тврдоглавом мрљом, оставите хлеб или презле неколико минута пре него што га уклоните.
Имајте на уму да ово можда неће уклонити сву боју, али може помоћи у уклањању велике количине кармина.
Такође можете покушати да посипате со или соду бикарбону на мрљу након употребе хлеба, омогућавајући овим супстанцама да додатно апсорбују шминку.
Имати на уму хлеб можда није чудесно решење за сваку мрљу од кармина, јер сваки производ за шминку има различите састојке и нивое боје.
Ипак, то је дефинитивно користан алат који имате у свом козметичком арсеналу за хитне случајеве, посебно када сте далеко од куће.
Trik sa šećerom će vam pomoći da osvežite boju odeće

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мрље од кармина на одећи могу бити фрустрирајуће! Али овај трик ће вас спасити фрустрација! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.