Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Dec.2023, 14:00

Тренер паса открива три важна разлога због којих пас мора да њушка у шетњи

Да ли дозвољавате свом псу да њушка док сте у шетњи? Фото: Pexels/Johann Уколико је ваш одговор негативан, можда пропуштате један од најбољих начина за побољшање физичког и менталног здравља свог љубимца.
Тако тврди професионални тренер паса Адам Спивеy, који је на свом Инстаграм >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << профилу открио три важна разлога зашто је битно допустити псима да њушкају током шетње.
Спивеy је у видеу истакао да је њух кључан у свакодневном функционисању паса. Пси њиме истражују свет око себе и прикупљају све информације, стога је битно то им омогућити. Осим истраживања, њушкање позитивно утиче и на здравствено стање ваших љубимаца.
Према Спивеyу, њушкање смањује број откуцаја срца пса, ниво стреса и делује ментално и физички стимулативно за псе.
Зато следећи пут када изађете у шетњу имајте стрпљења за вашег љубимца.
Budite oprezni: Ovaj omiljeni kućni aparat nikad ne uključujte u produžni kabl

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Тренер паса открива три важна разлога због којих пас мора да њушка у шетњи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.