Немачке компаније планирају поскупљења, највише у угоститељству

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Dec.2023, 13:56

Немачке компаније планирају поскупљења, највише у угоститељству

Немачке компаније планирају поскупљења у блиској будућности, закључак је нове студије Института за економска истраживања ИФО из Минхена. Фото: Танјуг/AP Photo/Michael Probst Индекс који мери спремност немачких фирми да подигну цене својих производа, у децембру је порастао на 19,7 поена >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << са 18,1 поена у новембру, објављено је на веб страници ИФО.
У угоститељству је вредност овог индикатора порасла на 87,6 поена са 45,9 поена, пошто ће ресторани ускоро поново морати да плаћају редовну стопу пореза на додатну вредност (ПДВ), а нове трошкове ће пребацити на потрошаче.
Раст цен планирају и трговци на мало пошто је индекс у овој категорији порастао на 29,8 поена са новембарских 25,5 поена.
Поскупљења неће заобићи ни сектор производње у коме је индикатор порастао на 3,6 поена са 2,6 поена забележених у новембру.
SAD razmatraju povećanje carine na kineska električna vozila

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачке компаније планирају поскупљења, највише у угоститељству се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.