Десетак људи и даље се води као нестало после земљотреса у Кини

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Dec.2023, 13:20

Десетак људи и даље се води као нестало после земљотреса у Кини

Десетак људи још увек се води као нестало после земљотреса јачине 6,2 степена по Рихтеру, који је у понедељак погодио северозападну кинеску провинцију Гансу. Фото: Танјуг/AP Photo/Ng Han Guan У последицама земљотреса 135 особа изгубило је живот, док је 980 повређених, подсећа Ројтерс.
У >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << провинцији Гансу 113 људи пронађено је мртво, док су 782 особе повређене, а ни једна особа се не води као нестала, саопштиле су власти.
У суседном Ћингхају, број погинулих порастао је на 22, док је 198 особа повређено, а 12 се води као нестали.
Више од 207.000 кућа уништено је у Гансуу. На друштвеним мрежама није прошло незапажено да се потрага за преживелима у тој области завршила за свега 15 сати након земљотреса.
Локални медији пренели су објашњење стручњака да људи заробљени испод рушевина, када су изложени температурама од -10 степени целзијуса, могу да добију хипотермију и, чак иако нису повређени, у таквим условима могли би да преживе само пет до 10 сати.
Путеви, далеководи, водовод и објекти пољопривредне производње претрпели су штету, а земљотрес је изазвао и клизишта у појединим селима.
Peking upozorava Manilu da ne napravi „pogrešnu procenu“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Десетак људи и даље се води као нестало после земљотреса у Кини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.