Макрон критикује „лов“ на глумца Жерара Депардјеа

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Dec.2023, 12:45

Макрон критикује „лов“ на глумца Жерара Депардјеа

Француски председник Емануел Макрон стао је на страну филмске звезде Жерара Депардјеа и успротивио се, како је рекао, „лову“ који се на њега води. Фото: Танјуг/AP Photo/Thibault Camus, File Он се дистанцирао од захтева француске владе да се глумцу одузме највеће француско одликовање, медаља >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Легије части, после оптужби за сексизам и сексуални напад, преноси Политико.
„Велики сам обожавалац Жерара Депардјеа, он је сјајан глумац… Помогао је да се свет упозна са нашим великим писцима, он чини Француску поносном“, рекао је лидер Француске током интервјуа за ТВ канал „Франс Сенк“ (Франце 5). Први човек Француске и раније је слично реаговао на оптужбе за сексуални напад, пише „Политико“, пошто је после оптужби за силовање против бившег министра Николу Илоа, рекао да би приоритет требало да буде „ефикасност [правосудног] система“ и да случај треба третирати без „самозадовољства“ и без „[покретања] инквизиције“.
Депардје се последњих година сучио са низом оптужби за сексизам и сексуално насиље, које је он негирао. После недавно објављеног документарца „Цомплемент д’Енqуете“ на телевизији „Франс 2“, у коме је Депардје изнео непристојне коментаре о женама током свог путовања у Северну Кореју 2018. године, француска министарка културе је затражила да му се одузме легија части.
У марту 2022. париски суд је одлучио да ће наставити истрагу против добитника канске награде након што га је једна глумица оптужила за силовање. Ројтерс додаје да се касније огласила глумица Шарлот Арно, која је рекла да је она жена која је оптужила Депардјеа, као и да није могла да настави ћутање о свему што је доживела.
Од тада, више од 10 жена оптужило је Депардјеа за сексуално насиље, наводи Ројтерс.
Oslobođen posle 48 godina u zatvoru zbog ubistva koje nije počinio

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Макрон критикује „лов“ на глумца Жерара Депардјеа се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.