САД разматрају повећање царине на кинеска електрична возила

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Dec.2023, 12:10

САД разматрају повећање царине на кинеска електрична возила

Сједињене Америчке Државе разматрају могућност подизања царина на кинеска електрична возила (ЕВ) и другу робу из Кине, објавио је данас Волстрит џорнал (WSЈ) позивајући се на упућене анонимне изворе. Фото: Танјуг/AP Photo/Ng Han Guan, File Америчке таксе на увоз кинеских аутомобила тренутно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << износе 25 одсто, а њих је увео бивши председник САД Доналд Трамп и продужио садашњи шеф државе Џозеф Бајден, преноси Ројтерс.
Портпарол Министарства спољних послова Кине је данас рекао да ће његова земља помно пратити развој догађаја у САД и предузети неопходне мере за „заштиту својих легитмних интереса“.
Амерички посланици су прошлог месеца упутили захтев администрацији председника Бајдена у коме се тражи подизање такси на возила кинеске производње и истрага о томе како спречити кинеске фирме да извозе у САД преко Мексика.
Кинески извоз аутомобила последњих година бележи раст због успоравања домаће тражње и превеликих капацитета за производњу, а очекује се да ће следеће године порасти за 25 одсто у односу на текућу годину, на 5,3 милиона возила, наводи Међународна трговачка банка Кине (China Merchants bank Intenational).
Da li je kraj falsifikatima meda na evropskom tržištu?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД разматрају повећање царине на кинеска електрична возила се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.